Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί στις λεηλασίες και τις διαδηλώσεις για τα τρόφιμα

704703-ve.jpg

13-06-2016 20:04

Με τα βασικά αγαθά όπως το αλεύρι και το ρύζι να λιγοστεύουν, οι διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους, φωνάζουν το σύνθημα «Θέλουμε φαγητό!» και συνωστίζονται καθημερινά στα σούπερ μάρκετ

To τελευταίο κύμα ταραχών που πυροδότησε η έλλειψη τροφίμων στην Βενεζουέλα που πλήττεται από την οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 3 άνθρωποι, όπως γνωστοποίησαν οι Αρχές.

Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά τους θανάτους ενός 21χρονου άνδρα στην πολιτεία Σούκρε στο ανατολικό τμήμα της χώρας το Σάββατο (11/06), ενός 21χρονου στο Πετάρε, μια παραγκούπολη του Καράκας την Πέμπτη (09/06) και μιας 42χρονης γυναίκας στη πολιτεία Τατσίρα στο δυτικό τμήμα την Δευτέρα (06/06).

Και τα τρία θύματα τραυματίστηκαν θανάσιμα από πυρά κατά τη διάρκεια του χάους που επικρατούσε έξω από τα σούπερ μάρκετ, των επεισοδίων βίας και των λεηλασιών που συγκλόνισαν την χώρα, η οποία είναι αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις στα βασικά αγαθά, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Provea.

Ένας αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο της 42χρονης στην Τατσίρα.

Περισσότερα από 10 περιστατικά λεηλασιών καταγράφονται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βίας της Βενεζουέλας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...