Καιρός: Έρχεται μίνι καύσωνας με καταιγίδες – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

701647-kairos.jpg

02-06-2016 13:21

Αποπνικτική αναμένεται η ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας (ΕΜΥ) το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και καταιγίδες.

Για αύριο, Παρασκευή (03/06/2016) προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν με πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 και κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (04-06) προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr