Ελευθερία Αγραφιώτου: Οι αντιφάσεις του Αλβανού κηπουρού και η άρση του τραπεζικού απορρήτου (ΒΙΝΤΕΟ)

agrafiwtou_1

11-06-2016 18:27

Σε ένα πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται κάθε πτυχή της φρικτής δολοφονίας σε βάρος της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Η 30χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός της Αγραφιώτου που κρατείται στο Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση, εξαιτίας της παράτυπης διαμονής της στην χώρα, μίλησε μέσα από τα κρατητήρια στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη.

Τον τελευταίο καιρό, η Ελευθερία Αγραφιώτου κάθε Τρίτη και Πέμπτη έφευγε από το σπίτι, λέγοντας πως πήγαινε για φυσικοθεραπεία. Δεν είχε αναφέρει όμως που και σε ποιον. Η οικιακή βοηθός αποκάλυψε πως πριν ακόμα το διαμέρισμα ερευνηθεί και σφραγιστεί από την Αστυνομία, από το δωμάτιο της Ελευθερίας άτομα του περιβάλλοντος της πήραν έγγραφα, ένα παλιό κινητό και τον φορητό υπολογιστή της.

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του της βαφτισιμιού που σπουδάζει στη Μόσχα και διευκρίνισε ότι αυτό το έκανε μετά από υποδείξεις του ιδιωτικού ντετέκτιβ που προσέλαβε και τους ζήτησε να τους παραδώσει το λάπτοπ του θύματος, τη συσκευή του παλιού κινητού που χρησιμοποιούσε, αλλά και προσωπικά έγγραφα της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Βεβαίως σύμφωνα και με την Αστυνομία, ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής παραδόθηκε στις Αρχές μετά, αν και επισημαίνουν ότι ήταν λάθος το να παραδοθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από τις επίσημες διωκτικές Αρχές του κράτους για πλήθος λόγων.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ερευνήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε να έχει δεχτεί παρεμβάσεις, ενώ από τη μνήμη του προκύπτει πως περισσότερο τον χρησιμοποιούσε η 30χρονη οικιακή βοηθός για να επικοινωνεί μέσω Skype με συγγενείς και φίλους της στη Γεωργία, παρά από την ίδια την Αγραφιώτου.

Το πρωί της μοιραίας μέρας, η Αγραφιώτου ανέφερε στην οικιακή βοηθό πως θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το οξυγόνο που χρησιμοποιούσε η άρρωστη τότε μητέρα της, που λίγο πριν βρεθεί νεκρή η Αγραφιώτου, πέθανε και εκείνη. Το ίδιο απόγευμα όμως, ένας κούριερ πήγε στο σπίτι με αποδείξεις, που έδειχναν ότι είχε πληρώσει τους λογαριασμούς στο κατάστημα την προηγούμενη μέρα.

Η οικιακή βοηθός υποστήριξε επίσης πως όταν έσπευσε να ειδοποιήσει για την εξαφάνιση της Αγραφιώτου, άτομα του στενού κύκλου, εκείνοι δεν προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν. Τότε άρχισε να ψάχνει μόνη της σε νοσοκομεία, δίχως αποτέλεσμα.

Επιμένει πως κάλεσε το θύμα δύο φορές στο κινητό της τηλέφωνο, μεταξύ 5:30 το απόγευμα και 7 το απόγευμα, κάτι που προέκυψε και από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Η ίδια πάντως υποστήριξε στη συνέντευξή πως στις πέντε με πέντε και μισή το απόγευμα, το τηλέφωνο χτύπησε αλλά μετά ήταν σαν κάποιος να της το έκλεισε. Όταν επιχείρησε να την πάρει ξανά στις 7 το απόγευμα το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Υπενθυμίζεται πως στο δεύτερο και τρίτο υπόγειο γκαράζ του σουπερμάρκετ, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα.

Η 30χρονη Γεωργιανή διέψευσε τον Αλβανό κηπουρό της Αγραφιώτου ότι σκόπευε να την απολύσει και διαβεβαίωσε πως είχε καλές σχέσεις με την εργοδότριά της, κάτι που προκύπτει και από την έρευνα των Αρχών, αφού σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις οι προηγούμενες οικιακές βοηθοί δεν έμεναν ποτέ πάνω από 10 ημέρες, ενώ εκείνη είχε καταφέρει και είχε μείνει στο σπίτι ήδη έξι μήνες.

Οι αντιφάσεις του Αλβανού κηπουρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

loading...