Στο… πλευρό του Φίλη η Αυγή για το κίνημα «Παραιτηθείτε»

703788-avgi435345.jpg

10-06-2016 8:48

Σαφείς αποστάσεις από την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη για το κίνημα «Παραιτηθείτε», οι διοργανωτές του οποίου ετοιμάζουν αντικυβερνητική διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου, κρατά η κυβέρνηση, πηγές της οποίας κάνουν λόγο για «προσωπικές απόψεις» και σημειώνουν ότι το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο.

Την ίδια ώρα, όμως, σήμερα, Παρασκευή (10/06/2016) η «Αυγή» επιλέγει ένα πρωτοσέλιδο άκρως υποστηρικτικό προς τον υπουργό Παιδείας, με τίτλο «Άδωνις και Σία βαράνε την κατσαρόλα».

Από την κυβέρνηση εκπέμπεται το μήνυμα πως δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Φίλη, καταγγέλλεται η ΝΔ ότι «ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται απ’ όπου μπορεί» για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, ενώ διατυπώνεται η εκτίμηση πως βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια κάποιων κύκλων να δημιουργήσουν στη χώρα εικόνα ακυβερνησίας, με μια κυβέρνηση απονομιμοποιημένη, δείχνοντας προς την πλευρά των πολιτικών αντιπάλων και υπενθυμίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση έχει αναβαπτίσει τη λαϊκή εντολή πολύ συχνά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η «Αυγή», όμως, εφημερίδα της οποίας ο Νίκος Φίλης υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής, υποστηρίζει σήμερα, καθώς «ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά» της σύγκρουσης με τους «Παραιτηθείτε», καθώς δεν τους εμφανίζει απλά ως συνεχιστές του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη» και του «ναι» στο περσινό δημοψήφισμα, αλλά ευθέως τους καταλογίζει ότι είναι οι σύγχρονοι οπαδοί των διαδηλώσεων της «κατσαρόλας», που είχαν εμφανιστεί στη Χιλή στα τέλη του 1971 κατά της κυβέρνησης Αλιέντε!

22140587

Είναι χαρακτηριστική η ανάλυση που κάνει η εφημερίδα:

«Πολιτικοί υποστηρικτές του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη, τουϊτεράδες τύπου Μουρούτη και ορισμένοι ακραιφνώς νεοφιλελεύθεροι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού είναι οι “ακομμάτιστοι” οργανωτές των συγκεντρώσεων “Παραιτηθείτε” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 του μήνα, που τις τελευταίες ώρες ζητούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για να προσδώσουν πολιτική υπόσταση στην κίνησή τους», γράφει η εφημερίδα.

Και προσθέτει: «Τα περί απόπειρας του υπουργού ή της κυβέρνησης να θέσουν τις κινητοποιήσεις εκτός νόμου είναι αντιστοίχου σοβαρότητας με τους ισχυρισμούς “Ο Φίλης θα καταργήσει τα φωνήεντα” και το βίντεο που έχουν φτιάξει για την περίσταση, που ξεκινάει από τους Σπαρτιάτες, περνάει από τον Κολοκοτρώνη και καταλήγει στον Κ. Καραμανλή».

Για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «αυτά και άλλα δείχνουν ότι από το “Μένουμε Ευρώπη” ταξιδεύουν προς… Χιλή!».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...