Τα «φαντάσματα» του Μαρτίνη καραδοκούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

703608-andrea-martinis-profylakisi.jpg

10-06-2016 6:34

Μπορεί ο Ανδρέας Μαρτίνης να βρίσκεται στη φυλακή, οι δικοί του άνθρωποι όμως συνεχίζουν να πολιορκούν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με ένδικα μέσα, προσπαθώντας να βάλουν στον «πάγο» τη σημερινή προσωρινή διοίκηση, να αποτρέψουν τις εκλογές με το νέο καταστατικό του Οργανισμού και να επαναφέρουν το προηγούμενο «αμαρτωλό» καθεστώς.

Η στόχευση είναι σαφής: να μην ερευνηθούν σε βάθος όλα τα σκάνδαλα της διοίκησης Μαρτίνη, η οποία μέσω ενός άνευ προηγουμένου «πάρτι» διασπάθισης των εσόδων και της περιουσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οδήγησε τον Οργανισμό με το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης βρίσκεται αυτή τη στιγμή προφυλακισμένος, για υπόθεση μίζας 3,2 εκατομμυρίων μάρκων. Ωστόσο, είναι δεκάδες οι ύποπτες υποθέσεις, όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr μέσα από συνεχή ρεπορτάζ του, οι οποίες χρήζουν διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Αυτό που δεν μπορεί να «χωνέψει» το περιβάλλον Μαρτίνη, είναι ότι από τη στιγμή που ανέλαβε η προσωρινή διοίκηση και ο πρόεδρος Dr Αντώνιος Αυγερινός, έπαψε να ισχύει το «άβατο» και οι αρμόδιες αρχές απέκτησαν πρόσβαση ώστε να διεξαγάγουν χωρίς εμπόδια την έρευνά τους. Το αποτέλεσμα είναι προφανές, καθώς μέσα σε σύντομο διάστημα, ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν» οδηγήθηκε στη φυλακή.

«Πραξικόπημα» σε εξέλιξη

Το επίδικο αυτή τη στιγμή για το περιβάλλον Μαρτίνη είναι να μην δοθεί παράταση στη θητεία της προσωρινής διοίκησης, ώστε να μην διεξαχθούν εκλογές για αιρετή νέα διοίκηση και να ακυρωθεί το νέο καταστατικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σημειώνεται ότι το νέο καταστατικό προβλέπει ανάδειξη εκλεκτόρων που θα εκπροσωπούν τα 85 περίπου τοπικά παραρτήματα που διαθέτει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το σώμα αυτό, στη συνέχεια, θα εκλέξει τη νέα διοίκηση. Βέβαια, η αυτή η δημοκρατικού χαρακτήρα αλλαγή στο καταστατικό, δεν άρεσε στο «κλειστό κλαμπ» της πρότερης κατάστασης, καθώς κινδυνεύει προφανώς η «ισόβια» ιδιότητά τους, του μέλους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ).

Ζητούν, λοιπόν, να κριθεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει «έλλειψη διοίκησης» στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και να τοποθετηθεί άλλη προσωρινή διοίκηση, η οποία θα προκηρύξει εκλογές με το παλιό καταστατικό. Τα μέλη αυτής της προτεινόμενης διοίκησης, κάνουν τους γνωρίζοντες τα πράγματα στον Οργανισμό, να «βγαίνουν» από τα ρούχα τους, καθώς επιχειρείται πλήρης επαναφορά των ανθρώπων του Ανδρέα Μαρτίνη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, από τα 25 τακτικά και τα 4 αναπληρωματικά μέλη που προτείνονται, τα 15 φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον Μαρτίνη (13 τακτικά και 2 αναπληρωματικά). Ενδεικτικά, αναφέρουμε:

Βασιλογιαννακόπουλος Αντώνιος: Δ/ντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Φέρεται να ανήκει στο «στενό οικογενειακό περιβάλλον» Μαρτίνη. Ο κ. Βασιλογιαννακόπουλος περιλαμβάνεται, επίσης, στους παρεμβαίνοντες – ανταιτούντες κατά της σημερινής διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Κατσούλη – Λιάπη Ειρήνη: τ. ιατρός Αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου επί προεδρίας Μαρτίνη (όπως και ο θανών σύζυγός της). Φέρεται να ανήκει στο «στενό φιλικό περιβάλλον» του προφυλακισμένου πρώην προέδρου. Η κ. Κατσούλη – Λιάπη δεν προτείνεται για το νέα προσωρινή διοίκηση, είναι ωστόσο παρεμβαίνουσα – ανταιτούσα.

Λιάπη Αντιγόνη: τ. Υπάλληλος της Δ/νσης Προμηθειών στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.». (Άραγε, συνωνυμία και σύμπτωση ο κοινός χώρος εργασίας με την κ. Κατσούλη – Λιάπη Ειρήνη;)

Πετμεζάς Αντώνιος: πλοίαρχος ε.α., τ. Δ/ντής Προσωπικού στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», γενικός γραμματέας ΚΔΣ επί προεδρίας Μαρτίνη, υιός Πετμεζά Γκολφίνου (τ. γενικού γραμματέα ΚΔΣ/ΕΕΣ). Φέρεται να ανήκει στο «στενό οικογενειακό περιβάλλον».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...