Τουρκία: Απαγόρευσαν λιπάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βόμβας

703714-fe.jpg

09-06-2016 22:30

Οι μετοχές των εισηγμένων εταιρειών παραγωγής λιπασμάτων υπέστησαν πτώση πάνω από 3% στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Η Τουρκία απαγόρευσε την πώληση λιπασμάτων που περιέχουν νιτρικό αµµώνιο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, έπειτα από τις τουλάχιστον έξι βομβιστικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν φέτος, σλμυφωνα με ανακοινωση του υπουργείου Γεωργίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης καταγράφεται δύο μέρες μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στόχο την αστυνομία που πραγματοποιήθηκε σε ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης σκοτώνοντας έντεκα ανθρώπους, ανάμεσά τους επτά αστυνομικοί.

«Από χθες, η Τουρκία απαγόρευσε την πώληση λιπασμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Φαρούκ Τσελίκ στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 64.000 τόνοι.

Ο Τσελίκ τόνισε πως πριν την επιβολή απαγόρευσης, υπήρχαν 9.700 σημεία πώλησης λιπασμάτων με νιτρικό αµµώνιο σε όλη την Τουρκία.

Η εφημερίδα Haberturk ανέφερε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να επιβάλλει επιπλέον μέτρα για την αυστηροποίηση των ελέγχων διακίνησης λιπασμάτων, όπως η εγκατάσταση ενός τσιπ σε πακέτα και την αύξηση των λογιστικών ελέγχων σε εταιρείες εισαγωγής.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...