Σοκάρουν οι βανδαλισμοί των τζιχαντιστών σε μνημεία: Ανατίναξαν ασσυριακό ναό 3.000 ετών (vid)

703617-tt.jpg

09-06-2016 16:53

Η οργάνωση θεωρεί όλα τα προϊσλαμικά μνημεία ειδωλολατρικά

Στην τελευταία από τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει σε μερικούς από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς του κόσμου, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανήρτησαν βίντεο που δείχνει έναν ναό ηλικίας 3.000 ετών να ανατινάζεται στην ασσυριακή πόλη Νιμρούντ στο βόρειο Ιράκ.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης (08/06) με ανακοίνωσή του ότι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν «εκτεταμένη ζημιά στην κύρια είσοδο» του ναού του Ναμπού, του Βαβυλώνιου θεού της σοφίας.

Η Νιμρούντ ήταν μια ασσυριακή πόλη του 13ου αιώνα π.Χ., η οποία βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. νοτίως της σύγχρονης πόλης της Μοσούλης, την οποία κατέλαβαν τον Ιούνιο του 2014 οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η ημερομηνία που γυρίστηκε το βίντεο δεν είναι σαφής και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του από ανεξάρτητες πηγές.

Περιέχει επίσης σκηνές στις οποίες μπουλντόζες ισοπεδώνουν την αρχαία Πύλη του Νεργκάλ, μέρος του τείχους της Νινευή στη Μοσούλη, μια καταστροφή που είχε αναφερθεί νωρίτερα φέτος.

Ένας άνδρας στο βίντεο λέει πως η καταστροφή είχε στόχο να προφυλάξει τους μουσουλμάνους από την επιστροφή στην ειδωλολατρία. ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...