Στην… αγχόνη του Μνημονίου οι Έλληνες: Έρχεται «φοροκαταιγίδα» διαρκείας

703439-euromoney.jpg

09-06-2016 6:42

Το φορολογικό θερμόμετρο θα ανεβαίνει τους επόμενους μήνες καθώς οι φορολογικές υποχρεώσεις θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα αφού το βάρος του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού μνημονίου πέφτει στις πλάτες των πολιτών.

Οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι θα προσεγγίσουν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που είναι πολύ αμφίβολο αν υπάρχει στις τσέπες των φορολογουμένων, ενώ την ίδια στιγμή ο κίνδυνος τα εκτιμώμενα έσοδα να μετατραπούν σε… ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Η ατέλειωτη σειρά των νέων φόρων ξεκίνησε με την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% που πυροδότησε αλυσιδωτές ανατιμήσεις σχεδόν στο σύνολο του φάσματος της αγοράς, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Ταυτόχρονα ήρθε κι η αύξηση του μεταφορικού κόστους από την άνοδο των τιμών των καυσίμων (επηρεάστηκε από την αύξηση του συντελεστή), ενώ αυξήθηκαν οι τιμές των αυτοκινήτων πάνω από ένα όριο αξίας λόγω των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού των τελών ταξινόμησης.

Επίσης αυξήθηκε το μηνιαίο κόστος της συνδρομητικής τηλεόρασης, λόγω της επιβολής φόρου 10% επί των μηνιαίων λογαριασμών, ενώ παράλληλα ανέβηκε η τιμή της μπύρας, λόγω της μεταβολής προς τα πάνω του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...