Β. Λεβέντης: «Πρέπει να πείσουμε ότι κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις»

703427-2540952.jpg

09-06-2016 3:41

«Χρειάζεται η χώρα μια κυβέρνηση, που να είναι “πνεύμα” και “σάρκα” ευρωπαϊκή» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε εκδήλωση της Ε.Κ. στη Θεσσαλονίκη, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη σχηματισμού «οικουμενικής κυβέρνησης» και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

«Πρέπει να πείσουμε ότι κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» είπε ο πρόεδρος της Ε.Κ. και υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει με μια οικουμενική κυβέρνηση «χωρίς βέβαια συμμετοχή Χ.Α. και ΚΚΕ, που είναι κόμματα μη ευρωπαϊκά», όπου «να είναι και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης και να είμαι κι εγώ και κάθε φορά που θα πάμε να εφαρμόσουμε ένα μέτρο, να το ελέγχουμε όλοι» και πρόσθεσε : «Αν πεισθώ ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, θα ψηφίζω κι εγώ, εγώ που δεν έχω ψηφίσει ποτέ μνημόνια… Αν όμως σας πείσω, ότι υπάρχει άλλη λύση κι εσείς θα εγκαταλείψετε την βλακώδη πολιτική που τηρείτε και θα έρθετε προς το δρόμο της Ε.Κ. Έχουμε συμφωνία; Δεν απαντούν».

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, «παρότι η Ευρώπη έκανε μεγάλα λάθη», γιατί αυτό θα ήταν «ολέθριο» και αναγνώρισε ότι η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τα σκληρά μέτρα και ότι δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις, δεν πτώχευσαν τη χώρα.

«Τουλάχιστον, έχουν την Ελλάδα χωρίς πτώχευση και μπορεί η Ε.Κ. να τη βρει μετά τις επόμενες εκλογές και να τη σώσει… Ιστορικά, αναγνωρίζω ότι ο Σαμαράς έκανε τα μύρια λάθη, το ίδιο και ο Τσίπρας, αλλά τουλάχιστον δεν πτώχευσαν τη χώρα. Βέβαια, για να μη την πτωχεύσουν ενέδωσαν σε όλα» είπε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ε.Κ., συνεχίζοντας, διαφώνησε με τον τρόπο που γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις γης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνονται με ορίζοντα μέχρι τριάντα ετών, ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του και για την παραχώρηση του Ελληνικού.

«Προειδοποιώ, άλλο επένδυση, άλλο επένδυση με σχέδιο και σοβαρότητα, που απασχολεί κόσμο και αξιοποιεί τη μέχρι τώρα αναξιοποίητη περιουσία και άλλο παράδοση σε συμφέροντα. Στο πρώτο θα με βρουν σύμφωνο, στο δεύτερο αντίθετο. Είναι το χρέος μου. Και μόνο για 30 χρόνια, ούτε 99, ούτε 31. Μόνο 30 χρόνια και επιστροφή της γης στον ιδιοκτήτη λαό, αυτή είναι η θέση της Ε.Κ.» είπε ο κ. Λεβέντης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr