Τα «μάζεψε» ο Ξυδάκης: Οικουμενικό μνημείο η Αγία Σοφία, αλλά δεν πρέπει να γίνει τζαμί

702996-xidakis.jpg

07-06-2016 14:28

Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο, ότι «το να αναγνωσθεί ένα απόσπασμα του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία δεν είναι κάτι το τραγικό», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης έκανε σήμερα (07/06/2016) στροφή 180 μοιρών, με ανάρτησή του στο twitter, επισημαίνοντας ότι «η Αγία Σοφία είναι οικουμενικό μνημείο και είμαστε σθεναροί στη μη μετατροπή της σε τζαμί».

«Η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει οικουμενικό μνημείο με διαχρονική ακτινοβολία, μνημείο που ενώνει ανθρώπους και δεν τους χωρίζει», ανέφερε ο κ. Ξυδάκης σε άλλες δηλώσεις του και σημείωσε: «Εμείς δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της σκηνοθετημένης σύγκρουσης των πολιτισμών και του θρησκευτικού μίσους».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως «η συζήτηση για την επαπειλούμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα πρέπει να τεθεί, όχι με τους όρους της νεο-οθωμανικής ρητορικής, αλλά με όρους σεβασμού και προστασίας ενός κορυφαίου μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς» και κάνει λόγο για ορατές πολιτικές επιδιώξεις της διακυβέρνησης Ερντογάν.

«Μία παντοκρατορία του κόμματος AKP, η οποία όλο και συχνότερα φοράει το θρησκευτικό ένδυμα του ισλαμισμού, επιχειρώντας τον μετασχηματισμό του κοσμικού κεμαλικού κράτους σε ένα νεοϊσλαμικό κράτος με αξιώσεις ηγεμονίας στον ισλαμικό κόσμο», διευκρίνισε.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...