Αμερικανικά μαχητικά έπληξαν 16 στόχους του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία

702834-imagedsa.jpg

07-06-2016 4:57

Μαχητικά αεροσκάφη του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών που απογειώθηκαν από αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο βομβάρδισαν 16 νέους στόχους του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ιράκ και τη Συρία τη Δευτέρα (6/6).

Οι επιθέσεις από τη Μεσόγειο έχουν ανοίξει νέο μέτωπο στις δράσεις κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Ολοκληρώνουμε τη δουλειά», είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών ο υποναύαρχος Μπρετ Μπάτσελντερ, διοικητής της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου Harry S. Truman.

Ο υποναύαρχος είπε ότι τα μαχητικά F/A-18 του αεροπλανοφόρου είχαν ρίξει 10-20 πυρομαχικά σε στόχους στο Ιράκ και τη Συρία από την Παρασκευή, όταν το αεροπλανοφόρο μετακινήθηκε στη Μεσόγειο από τον Κόλπο για να ξεκινήσει εκ νέου τον βομβαρδισμό στρατιωτικών στόχων και στις δύο χώρες.

Οι αξιωματούχοι του Ναυτικού δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το είδος των στόχων που καταστράφηκαν, είπαν όμως ότι ήταν κυρίως παρόμοιοι με εκείνους προηγούμενων βομβαρδισμών από τον Κόλπο, εστιαζόμενοι κυρίως στην καταστροφή και διάβρωση της βάσης χρηματοδότησης του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Η μεταφορά του αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο σκοπεύει να αναδείξει την ετοιμότητα του αμερικανικού Ναυτικού να αντιμετωπίσει απειλές και να χτυπήσει στόχους από οπουδήποτε στον κόσμο, είπε ο Μπάτσελντερ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr