Γαλλία: 2.000 μετανάστες μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας στο Παρίσι

702822-sangatte-484737.jpg

07-06-2016 1:54

Σχεδόν 2.000 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους ζούσαν επί εβδομάδες μέσα σε σκηνές, απομακρύνθηκαν το πρωί της Δευτέρας (6/6) από καταυλισμό στο βόρειο Παρίσι, όπου η μεταναστευτική πίεση συνεχίζει να είναι μεγάλη πρόκληση για τις αρχές.

Νωρίς το πρωί, οι πρώτοι μετανάστες άρχισαν να ανεβαίνουν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε περίπου 60 κέντρα φιλοξενίας, κυρίως γυμναστήρια, στην περιφέρεια του Παρισιού. Η μαζική συρροή μεταναστών ωστόσο –οι οποίοι από φόβο μήπως δεν ανεβούν στα λεωφορεία είχαν συγκεντρωθεί ασφυκτικά στο σημείο αναχώρησης των λεωφορείων και συγκρατούνταν από αστυνομικούς– δυσχέρανε την επιχείρηση.

Σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε χθες, περίπου 1.300 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Αφγανοί, Σουδανοί και Ερυθραίοι, ζούσαν στον καταυλισμό που βρίσκεται στο βόρειο Παρίσι. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν τελευταίο έλεγχο σήμερα το πρωί, υπήρχαν “περίπου 2.000 άνθρωποι”, στο σημείο αυτό τη στιγμή της εκκένωσης, ανακοίνωσε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ελήφθησαν πολλά μέτρα καθώς “ήταν γνωστό ότι θα γινόταν επιχείρηση εκκένωσης και επανεγκατάστασης”, σύμφωνα με τη σοσιαλίστρια δήμαρχο.

“Πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι χώροι υποδοχής προσφύγων σε όλη την επικράτεια, το Παρίσι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνο του”, υπογράμμισε η υπουργός Στέγασης Εμανουέλ Κος που είχε μεταβεί στο σημείο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...