Πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση θα παρουσιάσει ο Τσίπρας στις 24 Ιουλίου

702719-tsoliades-3.jpg

06-06-2016 15:42

Στις 24 Ιουλίου αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η πρόταση της κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρησης, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο για στον διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (6/6) η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενοι της σύσκεψης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφεραν ότι στις 24 Ιουλίου, ημέρα της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία.

Ταυτόχρονα, ανοίγει ο διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι τώρα που ολοκληρώνεται η αξιολόιγηση, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες αποσταθεροποίησης, αναφερόμενος στα δημοσιείυματα που κάνουν λόγο για κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε θέση επί αβάσιμων δημοσιευμάτων.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε πως είναι πρόταση του ΣΕΒ, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δεκτή.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...