Γλέζος: Δεν είναι λύση τα καλάσνικοφ – Η οργή πρέπει να μετατραπεί σε πολιτική πράξη

702644-glezos.jpg

06-06-2016 12:39

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (σ.σ. «Λυπάμαι που δεν μπορώ να πάρω ένα καλάσνικοφ να κατέβω στις πλατείες) πήρε σήμερα, Δευτέρα (06/06/2016) το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

«Όχι δεν χρειάζεται καλάσνικοφ, δεν χρειάζεται τίποτα. Ας μην ξεχάσουμε, πως δεν αρνούμαι, ότι όταν ο αντίπαλος πάρει τα όπλα, δεν μου μένει και άλλος δρόμος. Αλλά δεν έχουμε φτάσει εκεί», δήλωσε ο Μ. Γλέζος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

«Το πρόβλημα, είναι πως θα πειστεί ο κόσμος, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ώστε την αγανάκτησή του, το θυμό του και την οργή του, να τα μετατρέψει σε πολιτική πράξη και όχι απλώς να φωνάζει ή να πάει να σπάει βιτρίνες», υπογράμμισε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Παράλληλα, ο κ. Γλέζος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, έκανε λόγο για ιδεολογική διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγαινε μπροστά και είχε κολλήσει και αυτός στο 4%; Όταν δέχθηκαν την άποψή μου και είπαμε να δώσουμε την εξουσία στο λαό πήγαμε από το 4, στο 14,στο 24% και ούτω καθεξής. Είπα, πως διολίσθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν βλέπεις τα κόκκινα χαλιά μπροστά σου, είναι μεγάλη ιστορία, δεν είναι μικρή, για σκέψου τα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το πού ανήκει πολιτικά, ο Μ. Γλέζος είπε: «Πάντοτε ανήκα στην κίνηση “Ενεργοί Πολίτες”. Ποτέ δεν έφυγα από εκεί».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...