Απαγορεύεται το αλκοόλ στο αμερικανικό ναυτικό έπειτα από το σάλο που ξέσπασε στην Ιαπωνία

702538-dui-drunk-driving.jpg

06-06-2016 7:57

Το αμερικανικό ναυτικό επέβαλε σήμερα (6/6) απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ για το προσωπικό του που σταθμεύει στην Ιαπωνία, ενώ υιοθετούνται περιορισμοί και στη γενικότερη συμπεριφορά των Αμερικανών ναυτών εκτός των βάσεων.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά τη σύλληψη μιας Αμερικανίδας που υπηρετεί σε βάση του ναυτικού και η οποία κατηγορείται ότι υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με συνέπεια των τραυματισμό δύο κατοίκων στην Οκινάουα.

«Για δεκαετίες έχουμε στενές σχέσεις με τους κατοίκους στην Ιαπωνία. Είναι σημαντικό ο κάθε ναύτης να καταλάβει ότι οι ενέργειες μας, επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας στο σύνολό τους» τόνισε σε δήλωσή του σήμερα, ο υποναύαρχος Μάθιου Κάρτερ διοικητής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ιαπωνία.

Το θέμα της συμπεριφοράς των στελεχών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία, τέθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr