ΠΕΟΔΗΝ: Σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών – 24ωρη απεργία στις 8 Ιουνίου

343773-4ddfd53593dcbaf731f471bf4af5eddd_l.jpg

26-05-2016 9:46

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Τετάρτη 8 Ιουνίου.

Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί.

Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση του γενικού συμβουλίου της, όπου περιγράφεται η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, αποτυπώνεται το σκεπτικό της ομοσπονδίας και ανακοινώνεται το πρόγραμμα δράσης του κλάδου των υγειονομικών.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Η ζωή των ασθενών τίθεται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ τα οποία βρίσκονται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα. Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ψάχνοντας να βρουν κλίνη ΜΕΘ».

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την οποία παρέλαβε, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ.

Αναφέρουν επίσης ότι έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά» αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ.

«Στην έξαρση της γρίπης στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ ήταν πάνω από 80 ασθενείς περιμένοντας να βρουν ΜΕΘ. Τώρα πάνω από 30. Οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή εκτός ΜΕΘ τριπλασιάζονται . Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλισης» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση.

 ΠΗΓΗ : Onmed.gr