Βομβαρδίζουν τους Κούρδους εντός κι εκτός Τουρκίας – Τουλάχιστον 27 μαχητές του PKK νεκροί (Vid)

702369-1031288670.jpg

05-06-2016 12:38

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κουρδικούς στόχους στο Βόρειο Ιράκ, αλλά και στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας. Από τους βομβαρδισμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σκοτώθηκαν 27 Κούρδοι μαχητές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη.

Οι χθεσινές αεροπορικές επιδρομές των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κατέστρεψαν θέσεις μάχης και καταφύγια σε σπηλιές τα οποία χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή Γκάρα του Βορείου Ιράκ, αλλά και στην πεδιάδα της επαρχίας του Ντιγιαρμπακίρ, ανέφερε η στρατιωτική ανακοίνωση. Δεν έγινε γνωστός ο αριθμός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς, ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφέρει ότι σκοτώθηκαν μικρές ομάδες ανταρτών, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Σε ξεχωριστές μάχες επτά αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν χθες (4/6) σε συγκρούσεις στο Σεμντινλί κόντα στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, ενώ από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή την Παρασκευή, σκοτώθηκαν 20 μαχητές του PKK.

Οι χθεσινές επιχειρήσεις στο Ντιγιαρμπακίρ πραγματοποιήθηκαν μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου για ένα 24ωρο, ενώ οι περιορισμοί άρθηκαν σήμερα το πρωί, μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...