Ιαπωνία: Αμερικανίδα οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο

702360-574967bec46188677e8b459b.jpg

05-06-2016 11:52

Η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε νεαρή γυναίκα, στέλεχος του αμερικανικού ναυτικού, με την κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επικίνδυνη οδήγηση της 21 ετών Άιμι Μέγια τραυματίστηκαν δύο κάτοικοι της περιοχής, στο νησί της Οκινάουα. Η Μέγια υπηρετεί στην αμερικανική βάση Kadena, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι εξαιτίας της κατανάλωσης του αλκοόλ η 21χρονη με το αυτοκίνητό της, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με συνέπεια τη σύγκρουσή της, με δύο άλλα οχήματα.

Το αλκοτέστ που έγινε αμέσως με τη σύγκρουση των οχημάτων, έδειξε ότι η Μέγια είχε στο αίμα της αλκοόλ έξι φορές περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Το θέμα της συμπεριφοράς των στελεχών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία, τέθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...