«Ρεσιτάλ» υποκρισίας Μαρτίνη: Δεν ξέρω από πού «έμπαιναν» τα εκατομμύρια!


30-05-2016 11:11

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να οδηγήσουν τη Δικαιοσύνη μακριά από την αλήθεια, ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, επιχείρησαν να πείσουν τις ανακριτικές αρχές ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό (!) για το «όργιο» εκατομμυρίων που γινόταν στους λογαριασμούς τους σε τράπεζες ή σε offshore.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Real News», τόσο ο Ανδρέας όσο και η Γεωργία Μαρτίνη αρνήθηκαν ενώπιον των ανακριτών Νίκου Τσιρώνη και Χριστόφορου Μάρκου την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται σχετικά με τη μίζα που φέρεται ότι είχε λάβει ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από την εταιρεία Hospitalia International, προκειμένου να της ανατεθεί το 1998 η προμήθεια ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Και οι δύο ισχυρίστηκαν πως η μίζα, κατά το κατηγορητήριο, των 3,1 εκατ. δολαρίων, που δόθηκε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης -ποσό που μεταφέρεται από την προμηθεύτρια εταιρεία στον λογαριασμό τους μέσω του δικηγόρου και συγγενικού τους προσώπου Θεόδωρου Κοντογιαννόπουλου, ο οποίος όμως είχε εκ συμπτώσεως, όπως ισχυρίζονται, σχέση και με την εταιρεία- ήταν ακριβώς (!) το ποσό που κληρονόμησε από τον πατέρα της η Γ. Μαρτίνη.

Μάλιστα, ο Μαρτίνης ισχυρίζεται πως ο ίδιος είχε άγνοια περί των τραπεζικών και, ως εκ τούτου, τα πάντα χειριζόταν η σύζυγός του που είχε τις απαραίτητες γνώσεις.

Ιδού, λοιπόν, τι ισχυρίστηκε ο «εντιμότατος κύριος» Μαρτίνης ενώπιον των ανακριτών:

«Ελάμβανα γνώση των εμβασμάτων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αμέσως όταν αυτά εκτελούνταν. Με ενημέρωνε για αυτά η σύζυγός μου, διότι εγώ είχα άγνοια περί τα τραπεζικά, ενώ η σύζυγός μου είχε τις απαραίτητες γνώσεις. Η αιτία δε για την οποία εισέρρευσε τμηματικά το ποσό που αναφέρεται στο κατηγορητήριο ήταν η καταβολή υπεσχημένου από την οικογένεια της συζύγου μου ποσού 3 ή 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, το έτος 1979 απεβίωσε ο πεθερός μου, γνωστός βιομήχανος, ο οποίος κατέλιπε μια μεγάλη κληρονομιά, που περιήλθε στα τρία του παιδιά, δηλαδή στη γυναίκα μου, στην αδελφή της και τον αδελφό της. Ειδικότερα, το 1979 η σύζυγός μου έλαβε ποσό ύψους 12 εκατ. δρχ., ως κληρονομιά, το οποίο φορολογήθηκε νομίμως. Πέραν των 12 αυτών εκατ. δρχ., ο πεθερός μου κατέλιπε ως περιουσιακό στοιχείο και το μερίδιο συμμετοχής του σε μια ναυτιλιακή επιχείρηση στην Αμερική.

Την επιχείρηση αυτή διοικούσε στην Αμερική ο αδελφός του πεθερού μου. Είχαν συμφωνήσει τα δύο αδέρφια Μαδούρου ότι τα όποια κέρδη προέκυπταν στην πορεία ή το όποιο προϊόν απέμενε από τη λύση της εταιρείας θα περιέρχονταν στα παιδιά τους, συμφωνία η οποία τηρήθηκε και μετά τον θάνατο του πεθερού μου. Τα χρήματα λοιπόν αυτά, 1,8 εκατ. δολάρια, τα οποία αποτελούν μέρος του υπεσχημένου, προέρχονται από την παραπάνω επιχείρηση και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του πεθερού, τα οποία και απέδωσε ο Κοντογιαννόπουλος με ένα μέρος της προμήθειας που έλαβε από τη Hospitalia για τις υπηρεσίες του».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr