Αριστερό success story α λα… Σαμαρά!

702088-2536992.jpg

04-06-2016 7:19

Παρά την τακτική του «πάρτα όλα» που επέλεξαν Τσίπρας και Καμμένος, οι δανειστές τους δείχνουν την έξοδο – Γιατί ο Τσίπρας άνοιξε τώρα θέμα εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης

Από την 1η Ιουνίου τίποτα στην Ελλάδα δεν είναι πια το ίδιο. Η κοινωνία άρχισε να βιώνει με σκληρό τρόπο την οδυνηρή συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές διαπιστώνοντας πως η «πρώτη φορά Αριστερά» δεν ήταν παρά ένα τεράστιο ΨΕΜΑ!

Την ώρα που στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψήφιζαν άρον άρον τις διορθωτικές τροπολογίες στα όσα είχαν ψηφίσει λίγες μέρες πριν, για να ολοκληρωθεί η περιβόητη αξιολόγηση, οι χειμαζόμενοι πολίτες αγωνιούν για τον αν θα καταφέρουν να βγάλουν το μήνα. Και όσο και αν τα μετρούν, όσες περικοπές και αν κάνουν, ο λογαριασμός δεν βγαίνει…

Μέσα σε αυτό το κλίμα, μέσα σε μια κατάσταση που γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μιλήσει για το δικό του… success story.

Στο υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης ο πρωθυπουργός εκφώνησε τον…πανηγυρικό της ημέρας. Αν και το κλίμα ήταν βαρύ, ο κ.Τσίπρας απευθυνόμενος στους υπουργούς του παρουσίασε ως ρόδινη την κατάσταση, λες και απευθυνόταν σε κατοίκους της χώρας των λωτοφάγων.

Ενώ η κοινωνία άρχισε ήδη να πληρώνει το αντίτιμο της οδυνηρής συμφωνίας με τις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές, ο πρωθυπουργός, στον δικό του κόσμο υποστήριζε ότι πέτυχε την αξιολόγηση, χωρίς να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που είχε βάλει.

Για ποιες «κόκκινες» γραμμές μιλούσε; Τη σχέση έχει η πολιτική που εφαρμόζει με τις προεκλογικές του εξαγγελίες; Τι σχέση έχει η πολιτική που εφαρμόζει με τη δήθεν «Αριστερά» που πρεσβεύει; Πού είναι το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Οι ελπίδες που υποσχέθηκε αποδείχθηκαν φρούδες, ενώ τα νέα μνημόνια γονατίζουν μια ήδη καθημαγμένη κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζει ότι «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τις αποφάσεις για το χρέος ανοίγεται μια προοπτική ανάκαμψης, σταθερότητας, ηρεμίας».

Καμία προσπάθεια αυτοκριτικής, καμία προσπάθεια να απολογηθεί για τα σκληρά μέτρα που επέβαλε, καμία δικαιολογία για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κανένα συγγνώμη για τον ΕΝΦΙΑ και το ξεπούλημα των σπιτιών των Ελλήνων στα «κοράκια» των ξένων funds. «Αρχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας, ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο, σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε» και άλλα τέτοια τσιτάτα… Αντιγραφή παλαιών ομιλιών για παραπλάνηση των ιθαγενών με… καθρεφτάκια!ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr