«Βουλιάζει» από τις πλημμύρες το Παρίσι – Σε υψηλό 34 ετών η στάθμη του Σηκουάνα (Pics & Vids)

702085-francia-la-piena-della-senna-tiene-in-ansia-parigi-9.jpg

04-06-2016 7:00

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι καθώς η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα ξεπέρασε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, με τις πλημμύρες να αναγκάζουν τις Αρχές της «Πόλης του Φωτός» να σφραγίσουν σταθμούς του μετρό, καθώς και σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα.

Τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ έκλεισαν, ενώ δεκάδες έργα τέχνης και πολύτιμα αριστουργήματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως από το προσωπικό σε ασφαλείς χώρους, αφού το επίπεδο των πλημμυρών ξεπέρασε τα 6 μέτρα.

Μάλιστα, η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται να φτάσει το υψηλό επίπεδο των 6.5 μέτρων, ενώ κρίνεται απίθανο τα νερά να υποχωρήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες νεροποντές.

Οι Αρχές έχουν ήδη μεριμνήσει για τη μεταφορά των υπηρεσιών της Προεδρίας και σημαντικών υπουργείων σε ασφαλείς τοποθεσίες στην περίπτωση που οι κατάσταση κριθεί εκτός ελέγχου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press.

paris floods

Χαρακτηριστικό των ακραίων καιρικών φαινομένων που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η Ευρώπη είναι ο θάνατος τουλάχιστον 15 ανθρώπων από παράγοντες που οφείλονται στις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες από τη Γαλλία έως την Ουκρανία.

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους στη Γαλλία, 10 σκοτώθηκαν στη νότια Γερμανία, δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στη Ρουμανία και ένας στο Βέλγιο. Η Αυστρία, η Ολλανδία και η Πολωνία έχουν επίσης επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα, ενώ σε όλες τις ανωτέρω αναφερομένες χώρες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ «ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ»

paris bridge flood levels

Η στάθμη του Σηκουάνα στα 6 μέτρα, για πρώτη φορά τα τελευταία 34 χρόνια

Η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής τα 6 μέτρα και μπορεί να φθάσει τα 6,30 ακόμη και τα 6,50 μέτρα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και όπως προβλέπεται η στάθμη θα φθάσει περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να σημειώσουμε πως το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το επίπεδο αυτό είναι μεγαλύτερο εκείνου που είχε φθάσει το νερό στη γαλλική πρωτεύουσα το 1982 (6,18 μέτρα).

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr