Εθνική Φρουρά: Άρχισαν οι αιτήσεις προσλήψεων με €1,127 τον μήνα και 13ο μισθό

701888-stratiotes-opla-kipros.jpg

04-06-2016 4:42

Πρεμιέρα χθες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη των 3000 συμβασιούχων οπλιτών στην Εθνική Φρουρά.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσα από την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί τόσο για σκοπούς αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των στοιχείων αλλά και για σκοπούς διαφάνειας. Αίτηση θα μπορούν να υποβάλουν άτομα ηλικίας κάτω των 32 ετών τα οποία έχουν ολοκληρώσει την στρατιωτική τους θητεία με κατηγορία σωματικής ικανότητας Ι1 ή Ι2, και έχουν απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης και παράλληλα λευκό ποινικό μητρώο.

Ο μηνιαίος μισθός για όσους επιλεγούν θα είναι €1,127 και θα δίδεται και 13ος μισθός. Το Υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει πάντως πως ο πρώτος χρόνος είναι δοκιμαστικός με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι και 10 χρόνια. Παράλληλα αυτοί που θα επιλεγούν θα έχουν δικαίωμα φιλοδωρήματος, άδειες ανάπαυσης, άδειες ασθενείας, δωρεάν στρατιωτικές στολές και άλλα εφόδια, δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δωρεάν διακίνηση, και μια σειρά από επιπρόσθετα πλεονεκτήματα όπως είναι το Σχέδιο Σπουδών με μειωμένα δίδακτρα μέχρι και 50%.

Επιπρόσθετα θα έχουν τη δυνατότητα εξασφάλισης υποτροφιών για απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, τη δυνατότητα απόκτησης διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, μοριοδότηση για μελλοντικές προσλήψεις στο στρατό και την αστυνομία και πακέτο προνομίων εκγύμνασης και άθλησης σε συνεργασία με τον ΚΟΑ.

Όπως είχε διευκρινίσει ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης μετά από την ταχύρρυθμη βασική εκπαίδευση 3 εβδομάδων θα απονεμηθεί στους συμβασιούχους ο βαθμός του δεκανέα ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο δύναται να τους αποδοθεί ο βαθμός του λοχία.

Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Άμυνας επεξεργάζεται τροποποιητικό νομοσχέδιο έτσι ώστε σε επόμενες προκηρύξεις να μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι εθνοφρουροί που υπηρετούν αυτή την στιγμή την στρατιωτική τους θητεία αλλά και γυναίκες.

Αιτήσεις μπορείτε να υποβάλλετε από σήμερα στον ακόλουθο σύνδεσμο https://newarmy.mod.gov.cy/.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.com.cyΠΗΓΗ : Newsbomb.gr