Πρόκληση! Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα καταργηθεί, κακώς τάξαμε άλλα!

702027-dimaras.jpg

03-06-2016 18:46

Νέο «χτύπημα» από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Δημαρά, ο οποίος στις 20 Μαΐου, πριν δώσει την ψήφο του στο πολυνομοσχέδιο – ταφόπλακα της κοινωνίας, είχε δηλώσει στην Βουλή «ότι θρηνεί για τα μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση της αριστεράς»!

Αυτή τη φορά, ο βουλευτής Β Αθήνας, προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δούλευε» τους ψηφοφόρους για τον ΕΝΦΙΑ και ότι δεν θα καταργηθεί.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου , ο κ. Δημαράς προχώρησε στη μάλλον κυνική παραδοχή: «Κακώς δόθηκαν προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ υποσχέσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση και καμία δυνατότητα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Ο πολιτικός πρέπει να ζητά συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος του».

Φυσικά , ο κ. βουλευτής θεωρεί ότι είναι αρκετή μια «συγγνώμη» για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων που πίστεψαν στην κατάργηση των μνημονίων και βρέθηκαν δεμένοι «χειροπόδαρα» με σκληρά μέτρα.

Ο κ. Δημαράς μάλιστα είπε και ότι δεν «θα μπορούσε κανείς να διαβάσει και να κατανοήσει μέσα σε μια μέρα ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων» και αναφέρθηκε στις off shores λέγοντας: «Το συγκεκριμένο άρθρο για τις ήταν διατυπωμένο με τέτοιον τρόπο που δεν θα μπορούσε κάποιος να το ανακαλύψει».

«Κανένα κόμμα δεν πήρε είδηση το συγκεκριμένο άρθρο πόσο μάλλον ένας βουλευτής. Θεωρώ, πως ούτε ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε επακριβώς τη διάταξη για τις off shore εταιρείες», πρόσθεσε!

«Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να απαγορεύεται ρητά για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό αλλά όχι για τα παρένθετα πρόσωπα» είπε.

«Δεν επιτρέπεται σε ηθικό επίπεδο να έχουν οι πολιτικοί χρήματα στο εξωτερικό», σημείωσε.

Οπως εξήγησε «το άρθρο που κατατέθηκε με το πολυνομοσχέδιο ήταν πιο ελαστικό στο να έχουν τα πολιτικά πρόσωπα offshore εταιρείες. Η κυβέρνηση είπε ότι επειδή το προηγούμενο άρθρο ήταν ασαφές νομικά, πήγε να το κάνει πιο σαφές τη στιγμή που κάποιες χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι συνεργάζονται. Αυτό ήταν μια δικαιολογία. Με τη νέα διάταξη το τραβήξαμε πάρα πολύ. Από το ένα άκρο φτάσαμε στο άλλο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να δοθούν διευκρινίσεις, να γίνει αποσαφήνιση για το εάν επιτρέπεται συγγενείς πολιτικών να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα σε χώρες εκτός Ελλάδας». Επιπλέον υποστήριξε ότι «». Οπως είπε «ο νόμος επιτρέπει στα πολιτικά πρόσωπα να έχουν καταθέσεις ή μετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού. Αυτό όμως δεν είναι ηθικό. Όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να δίνει και το παράδειγμα. Ο πολιτικός δεν πρέπει απλά να λέει ότι είναι τίμιος, αλλά και να το αποδεικνύει».

Τέλος, ο κ. Δημαράς παραδέχθηκε ότι «

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...