Τους «Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από το δέμα του τρόμου σε εισαγγελέα

701838-dema.jpg

03-06-2016 8:46

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποστολή του φονικού δέματος σε εισαγγελέα, χθες Πέμπτη, στο σπίτι της στο Χολαργό.

Το δέμα, το οποίο έφτασε σαν συστημένο στο σπίτι, με άγνωστο αποστολέα, περιείχε ένα βιβλίο. Για καλή της τύχη, η εισαγγελέας -η οποία είναι αυτή που είχε παραπέμψει σε δίκη τα μέλη της Χρυσής Αυγής – δεν το άνοιξε, υποψιαζόμενη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ειδοποίησε την Αστυνομία και σύντομα, στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) έφτασαν στο σπίτι της και εξουδετέρωσαν το μηχανισμό.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα βιβλίο από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι εσωτερικές σελίδες και είχε αφεθεί μόνο το χοντρό εξώφυλλο. Εκεί μέσα υπήρχαν ξυραφάκια, βίδες, επτά φωτοβολίδες με κόκκινο μπαρούτι και καλωδίωση.

Σύφμωνα με τους ειδικούς, αν η εισαγγελέας το άνοιγε, το λιγότερο που θα μπορούσε να υποστεί ήταν σοβαρός τραυματισμός.

Πλέον, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ενώ περιμένει την προκήρυξη για την -αποτυχημένη- επίθεση.

Ο τρόπος των δραστών, θυμίζει αυτόν που χρησιμοποίησε η οργάνωση «Συνομοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στην επίθεσή της στο Αστυνομική Τμήμα Ιτέας, τον Απρίλιο του 2014.

Καθώς όμως η συνδεσμολογία είναι διαφορετική, οι αστυνομικοί υποψιάζονται ότι μπορεί να πρόκειται για ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων» που συνεχίζουν τη δράση τους.

Η Αντιτρομοκρατική αναζητά DNA και αποτυπώματα προκειμένου να… πλησιάσει τους δράστες ενώ εξετάζει και τις κάμερες από την εταιρεία στην οποία παραδόθηκε το δέμα προκειμένου να αποσταλεί στην εισαγγελέα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...