Κολομβία: Η αστυνομία κατάσχεσε πάνω από έναν τόνο κοκαΐνης στο λιμάνι της Καρταχένα (pic)

701793-807_20160602103406.jpg

03-06-2016 1:53

Μια τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, που υπερβαίνει τον έναν τόνο, κι ήταν κρυμμένη σε ένα φορτίο μπανάνες που επρόκειτο να μεταφερθεί διά θαλάσσης στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο, κατασχέθηκε από την αστυνομία στην Καρταχένα, στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική, ανακοίνωσαν οι αρχές την Πέμπτη (2/6).

Η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών ανακάλυψε σε «έναν από τους τερματικούς σταθμούς του λιμένα της Καρταχένα 1.137 κιλά κοκαΐνης που επρόκειτο να αποπλεύσουν για την Αμβέρσα (του Βελγίου)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κολομβίας.

Έλεγχοι με ειδικούς σαρωτές και με εκπαιδευμένα σκυλιά οδήγησαν στην ανακάλυψη «1.137 πακέτων υδροχλωρικής κοκαΐνης κρυμμένων σε 71 κιβώτια με μπανάνες», ένα φορτίο που επρόκειτο να εγκαταλείψει το λιμάνι μερικές ώρες μετά.

«Συνεχίζουμε την έρευνα καθώς οι λαθρέμποροι ναρκωτικών πάντα προσπαθούν να βρίσκουν καινούργια μέσα. Αυτά τα ναρκωτικών ανήκουν στην ClanUsuga», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαβιέ Ρομέρο, εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών.

Τους τελευταίους μήνες οι αρχές έχουν εξαπολύσει μια ευρεία επιχείρηση εναντίον συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και ειδικά εναντίον της Κλαν Ουσούγα, της πιο διαβόητης στην Κολομβία, που σχηματίστηκε μετά τον αφοπλισμό των ταγμάτων θανάτου της άκρας δεξιάς, από το 2003 ως το 2006, επί των ημερών του Άλβαρο Ουρίμπε στην προεδρία.

Την 16η Μαΐου, κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, «περίπου οκτώ τόνοι κοκαΐνης» που ανήκαν επίσης στην Κλαν Ουσούγα, σε μια μπανανοφυτεία στο βορειοδυτικό τμήμα της Κολομβίας, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά.

Εντός του 2016 έχει κατασχεθεί ποσότητα κοκαΐνης που φθάνει τους 94 τόνους, είναι δηλαδή αυξημένη κατά 33% σε σύγκριση με εκείνη που είχε κατασχεθεί το πρώτο πεντάμηνο του 2015, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Κολομβία κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την παραγωγή φύλλων κόκας, που αποτελούν τη βάση της κοκαΐνης. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη σχετική έκθεση του ΟΗΕ, από τη λατινοαμερικάνικη χώρα αυτή εξήχθη ποσότητα 442 τόνων του ναρκωτικού αυτού.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...