Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες για την «αφαίμαξη» των Ελλήνων και την εκταμίευση της πρώτης δόσης

701724-vouli.jpg

02-06-2016 19:15

Μόνο από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκαν οι επίμαχες τροπολογίες που αφορούν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, δεκτό κατά πλειοψηφία και κατ’ άρθρο έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, το οποίο κυρώνει συμβάσεις συνεργασίας της Ελλάδος με Ισραήλ και Αίγυπτο, καθώς και τη συμφωνία για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

Τις διεθνείς συμφωνίες ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ που τις καταψήφισε όλες, και τη Χρυσή Αυγή που δήλωσε «παρώ»ν για τη συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ και «όχι» για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες ρυθμίσεις αφορούν μεταξύ άλλων το «δημοσιονομικό κόφτη», το ΕΚΑΣ, τα δάνεια της πρώτης κατοικίας, αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα με εγγύηση του δημοσίου, τον ΑΔΜΗΕ και τα ειδικά μισθολόγια.

Από την ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου, αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει νωρίτερα, με την ολοκλήρωση της συζήτησης, για να μην νομιμοποιήσει όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος, την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να παραχωρήσουν τη διαχείριση των δανείων της πρώτης κατοικίας μέχρι 140.000 ευρώ, σε εταιρίες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr