Πρεμιέρα για τον Σπύρο Χαριτάτο και τον… «Ανειδίκευτο εργάτη»

434308-04.06.2016-1.jpg

02-06-2016 12:12

Σαρζανέτια, φουρούσια, δεσίματα, πετσώματα, υδροβολή. Ο Σπύρος Χαριτάτος, ως «Ανειδίκευτος εργάτης», βάζει φόρμα, κράνος, άρβυλα, γάντια, γιλέκο και ρίχνεται, μέσα στο λιοπύρι, στη μάχη για το μεροκάματο, στα εργοτάξια Δημοσίων Έργων της νέας ΕΟ Κορίνθου – Πατρών.

Στο τμήμα Καλαβρύτων – Ψαθόπυργου, με τη θερμοκρασία να αγγίζει το όριο των 37 °C και τη σκόνη από τη ροή της κυκλοφορίας, ο Σπύρος Χαριτάτος έγινε ένα με πολύπειρους εργάτες απ’ όλη την Ελλάδα. Με εσωτερικούς μετανάστες, που εργάζονται για 10ετίες στα δημόσια έργα, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Με τον Στέργιο από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας έδεσαν τα τσέρκια στη γέφυρα του ποταμού Κερυνίτη, με κάθε σύρμα να αντέχει τις ταλαντώσεις από βάρος ενός τόνου! Ο Στέργιος, με τις προ μνημονίων αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα είχε βγει στη σύνταξη από το 2013, αλλά έπεσε θύμα των απαιτήσεων που είχαν οι δανειστές.

Με τον Κενάν από την Ξάνθη συνέχισαν τη δουλειά στα σίδερα της νέας ΕΟ. Η βάρδια μεταφέρθηκε στα σαρζανέτια που προστατεύουν τον δρόμο από τον ποταμό Κερυνίτη.

Ο Θανάσης έδειξε στον «ανειδίκευτο εργάτη» πώς πρέπει να μπαίνουν οι πέτρες, όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για αισθητικούς λόγους. Ο Νικόλας από την Κοζάνη προσπάθησε να διδάξει τον Σπύρο πώς πρέπει να δένει τα κιβώτια, ενώ ο 19χρονος Ανέστης και ο πατέρας του, ο Γιώργος, τον βοήθησαν να προσαρμοστεί στην υδροβολή και μαζί έσπασαν το μπετόν με την πίεση του νερού.ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr


loading...