Βαλς: Στήριξη στην Ελλάδα για επενδύσεις και χρέος

701548-vals3.jpg

02-06-2016 8:25

«Το Παρίσι θα στηρίξει την Ελλάδα τόσο στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων όσο και στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους», τονίζει, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος αναμένεται το απόγευμα στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Aρλέμ Ντεζίρ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Βαλς επισημαίνει πως «η Ελλάδα επιθυμούσε ένθερμα της έναρξη της συζήτησης και εμείς τη στηρίξαμε σθεναρά».

Όπως αναφέρει ο Γάλλος πρωθυπουργός, η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντική για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Η θέση της Ελλάδας είναι στους κόλπους της ΕΕ και του ευρώ», τονίζει και προσθέτει: «Αισθανόμαστε επίσης ότι αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη με τους ευρωπαίους εταίρους».

Παράλληλα, ο κ. Βαλς αναφέρει πως η κυβέρνησή του παροτρύνει γαλλικές επιχειρήσεις να εξετάσουν τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα και υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, με πιθανά πεδία, μεταξύ άλλων, την ενέργεια και τις μεταφορές.

Τέλος, ο Γάλλος πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ μιας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στο πρόβλημα του προσφυγικού, ενώ ζητεί από την Τουρκία να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...