Κατρούγκαλος: Καμαρώνει για τα μνημόνια της αριστερής κυβέρνησης!

701488-katougalos.jpg

01-06-2016 23:11

Ο υπουργός που δήλωσε πρώτα «κομμουνιστής» και μετά «ταξικός αποστάτης», τώρα δηλώνει ότι η αξιολόγηση – και τα επαχθή μέτρα που ψηφίστηκαν προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές- δίνουν…προοπτική στην κοινωνία.

Σε αυτό το κλίμα ήταν οι δηλώσεις που έκανε στη Βιέννη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι με την απόφαση του Eurogroup, τελειώνει η αβεβαιότητα.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε: «Μία καινούρια προοπτική, για την ελληνική κοινωνία και για την ελληνική οικονομία, ανοίγεται, για πρώτη φορά, με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, και αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι σταματά μία παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα, ως προς το αν θα περάσουμε την περίφημη αυτή αξιολόγηση. Θυμίζω ότι ήδη, πριν τις εκλογές του 2015, οφειλόταν αυτή και ήδη φαίνεται ότι πανηγυρικά περνάμε την αξιολόγηση αυτή και μάλιστα έχοντας λάβει μέτρα, που σε μεγάλο βαθμό προσπάθησαν να προστατέψουν και τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι για πρώτη φορά δεν έχουμε απλώς υποσχέσεις για τη ρύθμιση του χρέους, έχουμε μία σαφή τοποθέτηση ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βιωσιμότητά του, έναν οδικό χάρτη που αναλύεται σε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, και συγκεκριμένες δεσμεύσεις των εταίρων μας». Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Διεθνή Διάσκεψη «Παιδική ηλικία χωρίς σωματική τιμωρία», στην οποία συμμετέχουν υπουργοί δεκάδων χωρών του κόσμου. «Ως εκ τούτου μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ένα καινούριο ξεκίνημα βρίσκεται μπροστά μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Αυστριακό ομόλογό του, Άλοις Στέγκερ, την ηγεσία της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και τον πρόεδρο του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Βιένη, πέραν της συμμετοχής του στη Διεθνή Διάσκεψη, όπου το απόγευμα θα προεδρεύει, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε πως αυτή εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια για επαφές με την Κοινωνία των Πολιτών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά με τα εργατικά συνδικάτα και τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως το Αυστριακό Εργατικό Επιμελητήριο είχε αναθέσει σε διακεκριμένο νομικό μία γνωμοδότηση για τη διερεύνηση τυχόν αντίθεσης των μνημονίων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις διεθνείς συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, «κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, που υπάρχει στην Αυστρία, ίσως εντονότερο από τις άλλες χώρες».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...