Σταθάκης: Έχουμε εκπληρώσει το 99% των προαπαιτούμενων

701437-giorgos-stathakis.jpg

01-06-2016 18:31

Τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup θα ολοκληρωθεί ομαλά εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, με δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Θεωρώ ότι το 99% των συμφωνηθέντων έχει πρακτικά ολοκληρωθεί… Υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα, αλλά νομίζω ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιτύχει λίγο – πολύ μια συμφωνία και όλα θα εξελιχθούν ομαλά», σημείωσε ο υπουργός στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι.

«Υπάρχουν τρία σημεία που απομένουν, υπάρχει κάποιο θέμα από την πλευρά μας για δημοσιονομικά ζητήματα, το 2017. Θεωρώ, όμως, ότι θα υπάρξει λύση», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ορισμένα θέματα είναι πολύ ευαίσθητα, είναι ένα πολύ σφιχτό πρόγραμμα έως το 2018 – είναι εμπροσθοβαρές, αυτός είναι ο λόγος που η πρώτη αξιολόγηση είναι τόσο σημαντική και για τις δύο πλευρές. Επομένως, νομίζω ότι οι μικρές λεπτομέρειες θα εξεταστούν αργότερα».

«Υπάρχει ένα πλαίσιο… ένας οδικός χάρτης, τον οποίο συμφωνήσαμε. Μέρος της ιστορίας είναι προφανώς η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης – ένα καλύτερο πλαίσιο για μία συμφωνία σχετικά με το μακροπρόθεσμο χρέος και ένας οδικός χάρτης για το πώς η οικονομία θα επανέλθει στην ανάπτυξη», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Επομένως είμαστε σε αυτό το σημείο καμπής, τα περισσότερα στοιχεία υπάρχουν, αυτό θα ενθαρρύνει τους επενδυτές μεσοπρόθεσμα, με τη συμφωνία για το χρέος που θα ανοίξει τoν χώρο και για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές», δήλωσε ο κ. Σταθάκης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...