Κλείνουν την αξιολόγηση μεταθέτοντας εκκρεμότητες

701233-diapragmateysi.jpg

01-06-2016 7:21

Με υπαναχωρήσεις εκατέρωθεν και με τη μετάθεση των ακανθωδών ζητημάτων για το Σεπτέμβριο κινούνται κυβέρνηση και δανειστές στο ζήτημα των εκκρεμών προαπαιτούμενων, θέλοντας να πέσουν οι τόνοι.

Όπως προέκυψε μετά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη που διήρκησε σχεδόν 5 ώρες και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, το βασικό θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι αυτό των «κόκκινων» δανείων με εγγύηση του Δημοσίου, ενώ υπάρχουν και επιμέρους ζητήματα προς διευκρίνιση.

Μετά τη τηλεδιάσκεψη κυβερνητική πηγή ανέφερε πως έχουν κλείσει «σχεδόν» τα πάντα, προσθέτοντας πως υπάρχουν λεπτομέρειες προς διευθέτηση που το πιθανότερο θα κλείσουν σήμερα. Αναφέρθηκε δε σε νέο γύρο επαφών με τους θεσμούς σήμερα παράλληλα με την κατάθεση των τροπολογιών για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Το θέμα που παραμένει ανοικτό είναι αυτό των κόκκινων δανείων με εγγύηση του Δημοσίου, για το οποίο δεν αποσαφηνίστηκε εάν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση σήμερα ή θα μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο. «Για ότι δεν συμφωνήσουμε θα το ξαναδούμε το Σεπτέμβριο», τόνισε κυβερνητική πηγή που μετείχε στη τηλεδιάσκεψη.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr