Ένταση στη συγκέντρωση των λιμενεργατών στο κέντρο της Αθήνας

700965-limenergates.jpg

31-05-2016 10:18

Τεταμένο είναι το κλίμα έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.

Συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που άρχισαν την περασμένη Πέμπτη (26/05) οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων στα δύο λιμάνια.

Σήμερα Τρίτη (31/05) είχαν ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία προς κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου πραγματοποιείται η συνέλεση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

Προς στιγμή επικράτησε ένταση, με σπρωξιές και φωνές καθώς δεν τους επιτράπηκε να μπουν μέσα στο κτήριο. Η κατάσταση ηρέμησε λίγο μετά ενώ οι συγκεντρωμένοι λιμενεργάτες παραμένουν έξω από το κτήριο.

«Τα ζητήματα είναι συγκεκριμένα και απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η Κυβέρνηση για τους εργαζόμενους» ανέφεραν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών Αρχιεργατών, που ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων στα δύο λιμάνια.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων απέστειλαν χθες εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια υπουργεία και στον ΟΛΠ, ζητώντας να απέχουν από κάθε θέση από την πώληση του λιμανιού του Πειραιά καθώς, όπως ανέφεραν, δεν έχει αποφανθεί ακόμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν σήμερα κείμενο καταγγελίας στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν, επίσης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το θέμα του ανταγωνισμού, το ελεγκτικό συνέδριο -το οποίο δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση για τη σύμβαση παραχώρησης- το βάζει ως προαπαιτούμενο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...