Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη της Φαλούτζα – Δεκάδες οι νεκροί τζιχαντιστές του ISIS (Vids)

700929-fa.jpg

31-05-2016 8:51

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της κατάληψης της πόλης Φαλούτζα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) από το 2014.

Η εξέλιξη αυτή, αναμένεται να δώσει μια ανάσα ανακούφισης στην κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Η τελευταία φάση της επίθεσης ενεργοποιήθηκε χθες (30/5) από τις ιρακινές δυνάμεις, με αντικειμενικό σκοπό την απελευθέρωση της Φαλούτζα, αλλά και των γύρω περιοχών από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και παραστρατιωτικές δυνάμεις σιιτών και σουνιτών, που συνεχίζουν την προώθησή τους προς την πόλη, ενώ αεροπορική κάλυψη παρέχουν αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας -υπό τις ΗΠΑ- που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν επίσης και αεροσκάφη της νεοσύστατης ιρακινής αεροπορίας.

Οι μαχητές του ISIS προβάλλουν αδύναμη αντίσταση στην προέλαση των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σκοτωθεί από τα προπαρασκευαστικά πυρά, τα οποία προηγήθηκαν των χερσαίων επιχειρήσεων.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ελεύθερους σκοπευτές, παγιδεύσεις δρόμων με εκρηκτικά, αλλά κι επιθέσεις αυτοκτονίας, προκειμένου να εμποδίσουν την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν ελέγχουν (ακόμη) το κέντρο της πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ στα δυτικά της Βαγδάτης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...