Οκτώ προαπαιτούμενα δοκιμάζουν τις αντοχές της κυβέρνησης

700902-tsipras.jpg

31-05-2016 6:50

Να βρεθεί η χρυσή τομή με τους θεσμούς και να ξεπεραστεί η διαφαινόμενη εμπλοκή αναφορικά με την προοπτική εκταμίευσης της δόσης περιμένει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τονίζει μέσω κύκλων της ότι δεν είναι διατεθειμένη να περάσει μέτρα που θεωρεί ότι είναι υπερβολικά και δεν προβλέπονται στην συμφωνία του καλοκαιριού.

Το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει ότι τις επόμενες ημέρες θα επέλθει ένας νέος συμβιβασμός με τους δανειστές και εκτιμά ότι στις τηλεδιασκέψεις που έχουν προγραμματιστεί θα δρομολογηθεί η κατάληξη σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα, ούτως ώστε πολλά από αυτά να περάσουν από την Βουλή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες εμμέσως πλην σαφώς την ύπαρξη της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους επικεφαλής των θεσμών, δηλαδή τους κ.κ. Μοσκοβισί, Κερέ και Τόμσεν, σύμφωνα με το περιεχόμενο της οποίας η Αθήνα αρνείται να υλοποιήσει οκτώ προαπαιτούμενα, είτε γιατί δεν εμπεριέχονται στην συμφωνία, είτε γιατί θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που όπως διαπιστώθηκε στην τελευταία ψηφοφορία είναι οριακές.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί δημοσίως και μάλιστα δια του πρωθυπουργού για το θέμα της (μη) επιστροφής του ΕΚΑΣ από συνταξιούχους, που τελικώς δεν το δικαιούνται λόγω της αλλαγής των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως επίσης και για το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει από τη Βουλή ότι, μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το κράτος θα επιστρέψει το ΕΚΑΣ από την υπέρβαση του πλεονάσματος του 2015 και, ομοίως, από το Ταμείο θα επιχειρηθεί να καλυφθεί και το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...