Καταστροφικό το πέρασμα της φωτιάς στην Κίσαμο – Στάχτη 200 στρέμματα γεωργικής έκτασης

700851-fotia.jpg

30-05-2016 21:52

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από την Κίσαμο καθώς μέσα σε λίγες ώρες 200 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στη μία το μεσημέρι, μεταξύ Λουσακιών και Αγίου Αλεξίου κοντά στην θέση Λαρδάς ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από Κίσαμο, Κάντανο, Βρύσσες και Χανιά.

Ευτυχώς οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένα και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, η νύχτα βρήκε το πύρινο μέτωπο σε ύφεση.

Στον τόπο του συμβάντος αρχικά έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα, όμως λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και στην περιοχή επιχειρούσαν συνολικά 8 πυροσβεστικά οχήματα με 16 πυροσβέστες, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων αποτελούμενη από 15 άτομα.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και για αυτό, στην περιοχή θα παραμείνει τμήμα της πυροσβεστικής δύναμης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς κάνουν λόγο για 200 συνολικά στρέμματα, 180 δασικής και 20 γεωργικής έκτασης, κυρίως ελιές, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας, θα γίνει ορατό το τι άφησε πίσω της η φωτιά.

Πηγή: flashnews.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...