Ερυθρός Σταυρός – ΕΟΠΕ: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για άστεγους και πρόσφυγες

700744-eope.jpg

30-05-2016 16:00

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε), σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 εθελοντική δράση στην πλατεία Κολωνακίου (Αθήνα), κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους και τους πρόσφυγες.

Παρόντες στη δράση ήταν ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Ε. κ. Συμεών Σιδηρόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας-Συντονιστής Αθηνών κ. Αντώνης Γκούρλιας και νεανικά μέλη του Σωματείου. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποστήριξε στελεχιακά και τεχνικά τη συγκεκριμένη δράση, διαθέτοντας εξαμελή ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών, ειδικό σταντ και όχημα για τη μεταφορά και αποθήκευση των ειδών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Ε. αναφέρθηκε στην έντονη δραστηριοποίηση του Φορέα στο διττό ανθρωπιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, από τη διαδοχική εκδήλωση της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ενεργά κύτταρα της κοινωνίας των πολιτών, όποιον ρόλο κι αν επιτελούν, οφείλουν να έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο». Η ενεργοποίηση του Ε.Ο.Π.Ε. σε ανθρωπιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα, με αφετηρία τη χθεσινή εκδήλωση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, «εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό δράσεων κοινωνικής παρέμβασης προς όφελος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας Αθηνών κ. Γκούρλιας, υπογραμμίζοντας την παγκόσμια και ανθρωπιστική διάσταση του οξύτατου αυτού προβλήματος (προσφυγικού), επιβεβαίωσε την πρόθεση της διοίκησης αλλά και των μελών του Ε.Ο.Π.Ε. «να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε περιοχές της χώρας που έχουν υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και να αναζητήσουν συνεργασίες με φορείς και Οργανισμούς που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr