Έλληνες εφοπλιστές: Με μια μαϊμού – πειρατεία «καθαρίζεις» 77 εκατομμύρια ευρώ!

700631-marios-iliopoulos.jpg

30-05-2016 11:41

Ιστορίες που θα έπρεπε να είναι στα… πρώτα τραπέζια του υπουργείου Οικονομικών, δυστυχώς παραμένουν στο απυρόβλητο αφού η κυβέρνηση της… πρώτης φοράς Αριστερά αρνείται πεισματικά να ελέγξει τις κομπίνες και τις μεθόδους πλουτισμού των Ελλήνων εφοπλιστών – Το Newsbomb.gr θα επιμένει με συνεχή ρεπορτάζ να αναδεικνύει το μείζον ζήτημα της ασυλίας που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές και θα υποδεικνύει με κάθε ευκαιρία σε όλους τους αρμόδιους τον τρόπο με τον οποίο φοροδιαφεύγουν και πλουτίζουν οι πλοιοκτήτες σε βάρος του ελληνικού λαού. 

Οι περιπτώσεις με τις απάτες στο χώρο της ελληνόκτητης ναυτιλίας που «βγάζουν μάτι» είναι στην κυριολεξία δεκάδες. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει καμία απολύτως πολιτική βούληση να ελεγχθούν όλες αυτές οι περιπτώσεις.

Βεβαίως στις σοβαρές χώρες του κόσμου τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από ότι στην Ελλάδα. Στην Αγγλία για παράδειγμα όταν εντοπιστούν οι μέθοδοι απάτης, οι «καθωσπρέπει» κύριοι εφοπλιστές συλλαμβάνονται και οδηγούνται στα δικαστήρια.

Μια από τις δεκάδες περιπτώσεις Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος συνελήφθη για απάτη – μαμούθ είναι ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος που μόλις πριν από ένα μήνα συνελήφθη στο Λονδίνο έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ασφαλιστική εταιρεία για συνωμοσία σε διάπραξη απάτης ύψους 77 εκατ. δολαρίων!

Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν ένα από τα πλοία του κ. Ηλιόπουλου, το «Brillante Virtuoso» εδέχθη – σύμφωνα με τον ίδιο – επίθεση από πειρατές στην Υεμένη, με την ασφαλιστική εταιρεία ωστόσο να ισχυρίζεται ότι υπήρξε δολιοφθορά εκ των έσω προκειμένου ο ίδιος να καρπωθεί την ασφάλεια.

Σε ανύποπτο χρόνο το Newsbomb.gr έχει αποκαλύψει πώς ακριβώς οι Έλληνες πλοιοκτήτες καταφέρνουν να αποκομίζουν τεράστια κέρδη μέσω… μαϊμού πειρατειών!!! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR).

Διαβάστε όμως και το συγκλονιστικότερο στοιχείο της συγκεκριμένης υπόθεσης: κατά περίεργο τρόπο και διαβολική σύμπτωση ο επιθεωρητής που ερευνούσε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η πειρατεία στο πλοίο του Έλληνα εφοπλιστή, σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στο Άντεν της Υεμένης! Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης την οποία αποκάλυψε με εκτενές δημοσίευμα μόνον η εφημερίδα Πρώτο Θέμα:

Σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Πειρατείας (Ιούλιος 2011) του Άντριου Μβανγκούρα, επικεφαλής της Ναυτικής Ένωσης με έδρα τη Σομαλία και διαπραγματευτή μεταξύ των πειρατών και των ιδιοκτητών πλοίων στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής, δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το πλοίο και το εύφλεκτο φορτίο του επλήγησαν από ρουκέτα RPG ή πυρά μικρότερων όπλων.

Αντίθετα, η πλευρά του Έλληνα εφοπλιστή υποστηρίζει ότι το πλοίο ελέγχθηκε από πέντε πραγματογνώμονες στο Ντουμπάι όπου μεταφέρθηκε, οι οποίοι βρήκαν σημάδια από σφαίρες, ενώ όσον αφορά στην έκρηξη, το συμπέρασμα που έβγαλαν, σύμφωνα πάντα με την πλευρά του κ. Ηλιόπουλου, είναι ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανισμό που προερχόταν από εξωγενείς παράγοντες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Βρετανός επιθεωρητής και σύμβουλος ναυτιλίας Ντέιβιντ Μόκετ που ερευνούσε το περιστατικό σκοτώθηκε μετά από έναν μήνα από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στο Αντεν της Υεμένης όπου ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία δέκα χρόνια.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...