ΕΝΦΙΑ: Ποιες περιοχές θα πληρώσουν λιγότερα (Αναλυτικός Πίνακας)

700449-katoikies.jpg

29-05-2016 20:20

Τον Ιούλιο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών φορολογικών θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ.

 Ο φόρος θα πληρωθεί και φέτος σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Και αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρά την αύξηση που έγινε φέτος στον φόρο, περίπου 6 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν τα ίδια ποσά ΕΝΦΙΑ ή λιγότερα από πέρυσι και περίπου 500.000 – 600.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο, ισχυρίζεται στην πρόσφατη συνέντευξή του στην Ημερησία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όσον αφορά τον φόρο ακινήτων του 2017 με δεδομένο ότι στο τέλος του έτους θα γίνει νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με στόχο να προσεγγίσουν τις εμπορικές τιμές λέει ότι ο φόρος στα ακίνητα θα πρέπει να είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός. «Υποχρέωσή μας είναι να εξομοιώσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Ο κύκλος των αντικειμενικών αξιών έκλεισε. Τώρα πλέον πάμε σε εξομοίωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί υποχρεωτικά με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες. Για το επόμενο έτος σχεδιάζουμε να ληφθούν υπόψη οι εμπορικές αξίες», καταλήγει ο κος Αλεξιάδης.

Ποιοι θα δουν αλλαγές

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα δουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ να ξεφουσκώνει, με μείωση σε κάποιες περιπτώσεις που θα μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 28%.

Οι αναλυτικοί πίνακες που δημοσιεύει το fpress δείχνουν την επίπτωση που έχει σε δεκάδες περιοχές της χώρας η μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Επειδή η μείωση της τιμής ζώνης οδηγεί -όχι πάντα- και σε μείωση του ΕΝΦΙΑ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκύπτει και το όφελος που θα προκύψει ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αν έχετε διαμέρισμα σε μια από τις περιοχές που περιγράφονται, το μόνο που χρειάζεται είναι να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια με τον παλαιό και τον καινούργιο συντελεστή φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να προκύψει το τελικό όφελος.

πινακασ 25

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ME TIΣ 48 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ GALLERY 

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...