Έρχονται… δαγκάνες στα παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ. – Δείτε πού θα εφαρμοστεί το μέτρο

700350-locking_wheel_clamp.jpg

29-05-2016 9:40

Δραστικά μέτρα κατά της παράνομης στάθμευσης που θα εφαρμοστούν από την ερχόμενη εβδομάδα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανακοίνωσε το σχέδιο του Δήμου και αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα στο πλαίσιο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Η περιοχή μεταξύ των οδών Σταδίου, Αθηνάς, Μητροπόλεως και Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, πρόκειται να αλλάξει πρόσωπο σύντομα. Το σχέδιο για την ανάπλασή της είναι έτοιμο και περιλαμβάνει τη δημιουργία πεζοδρόμων, τον προσεγμένο φωτισμό με LED, την τήρηση του νόμου για τον περιορισμό των τραπεζοκαθισμάτων κ.ά. Μεταξύ των στόχων είναι και ο περιορισμός της παράνομης στάθμευσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, «για ζητήματα εξόφθαλμης και προκλητικής παράνομης στάθμευσης, η κλήση δεν επαρκεί». Οπότε θα επιστρατευτούν οι γνωστές δαγκάνες που ακινητοποιούν το όχημα του παραβάτη, κι έτσι αυτό δεν μπορεί να μετακινηθεί πριν πληρώσει το πρόστιμο. Μάλιστα ο Δήμος έχει ξεκινήσει καμπάνια μέσω των social media, όπου ανεβαίνουν φωτογραφίες παράνομα σταθμευμένων οχημάτων σε πεζόδρομους ή θέσεις ΑΜΕΑ. «Θεωρώ ότι έχουμε τη στήριξη των πολιτών σε αυτή μας τη δράση», είπε ο κ. ΚαμίνηςΠΗΓΗ : Newsbomb.gr