Σκληρές μάχες στο Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 70 τζιχαντιστές νεκροί σε δύο ημέρες

700337-combat-afghanistan-war.jpg

29-05-2016 8:30

Πάνω από 70 αντάρτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή (27/5) και το Σάββατο (28/5) σε μια σειρά αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων σε 14 επαρχίες του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Καμπούλ.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν μια επίθεση για την καταστολή των ανταρτών και την προστασία των πολιτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αφγανικού υπουργείου Άμυνας και προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 39 τραυματίστηκαν και ένας τρομοκράτης συνελήφθη».

Μερικές από τις πιο ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις διεξήχθησαν στις επαρχίες Νανγκαρχάρ, Ουρουζγκάν, Πάκτια, Χεράτ και Χελμάντ, κατά την ίδια πηγή.

Τουλάχιστον 52 αντάρτες σκοτώθηκαν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις επαρχίες Κανταχάρ και Ουρουζγκάν, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η κρίση στο Αφγανιστάν συνεχίζεται, καθώς πέρα από τη συνεχιζόμενη εξέγερση των Ταλιμπάν, άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), επεκτείνουν τη δράση τους στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας αλλά και ευρύτερα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...