Μετά την επιχείρηση στην Ειδομένη σειρά παίρνουν Πειραιάς κι Ελληνικό-Στους 53.221 οι εγκλωβισμένοι

700170-eidomeni.jpg

28-05-2016 11:29

Επόμενος στόχος της κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι το άδειασμα του Πειραιά και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κυρίτση.

Η Ειδομένη αδειάζει, όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα Σάββατο (28/05) στο Mega, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επόμενη φάση αποτελεί το άδειασμα του Πειραιά και η αποσυμφόρηση στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε επίσης ότι «διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα επί τη βάσει δημοσιευμάτων για καταγγελίες για πορνεία στον καταυλισμό του Ελληνικού, δεν είχε γίνει καταγγελία επίσημη» ενώ χαρακτήρισε «λίγο ηρωική» τη δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ότι δεν θα δεχθεί μετανάστες πριν συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

«Πουθενά δεν πάνε πρόσφυγες αν δεν έχει προϋπάρξει συνεννόηση, ο κ. Βίτσας είναι σε επαφή, γίνεται σχεδιασμός με ορίζοντα το φθινόπωρο για αναλογική κατανομή των μεταναστών και των προσφύγων στη χώρα», επεσήμανε ο βουλευτής.

Παράλληλα, στους 53.221 ανέρχονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με τη σημερινή καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στην Αττική φιλοξενούνται 14.487 άνθρωποι, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 8.452 (με μόλις πέντε νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο) και 27.794 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα. 

Δείτε ΕΔΩ τις προσφυγικές ροές σήμεραΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...