Απογοητευμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φερχόφστατ – «Βολεύουν τους δικούς τους και πετάνε λεφτά»

700157-ferhofstat.jpg

28-05-2016 10:40

«Έπειτα από τρία μνημόνια, 12 αξιολογήσεις και περισσότερα από 220 δισ. σε δάνεια, έχει μάλλον έρθει η ώρα να αναλύσουμε τι έχει πάει στραβά», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφστατ.

Ο Γκι Φερχόφστατ, σε συνέντευξή του στα «Νεα», δήλωσε απογοητευμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέλυσε τα λάθη των ευρωπαίων εταίρων στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα μνημόνια απέτυχαν».

«Τα Μνημόνια δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ασκήσεις επί χάρτου, που στόχευαν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων (υψηλό χρέος, υψηλά ελλείμματα) και όχι στις αληθινές αιτίες των προβλημάτων που ήταν η διαφθορά, το πελατειακό κράτος, η γραφειοκρατία, τα κλειστά επαγγέλματα και τα ολιγοπώλια στην αγορά», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι έγινε και λάθος σχεδιασμός, αλλά και ελλιπής εφαρμογή και επίβλεψη.

Ο Γκι Φερχόφστατ ασκεί σκληρή κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κοιτάξτε, δεν είμαι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πίστευα ότι είναι ένα νέο κόμμα στην εξουσία και τουλάχιστον σε αυτό το θέμα μπορεί να κάνουν μια δραστική αλλαγή. Απογοητεύτηκα πλήρως. Εξακολουθούν να χρησιμοποιούν και αυτοί το κράτος για να βολέψουν τους δικούς τους ανθρώπους. Το χειρότερο είναι ότι τα ξέρουν όλα αυτά στην Ευρώπη αλλά κάνουν τα στραβά μάτια. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν προχωρούν και φοβάμαι ότι εξακολουθούν να πετάνε απλώς λεφτά».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...