ΗΠΑ: Δεν παραδόθηκε οπλισμός στους Κούρδους της Συρίας

700022-us.jpg

28-05-2016 5:23

«Έχουμε το ρόλο της παροχής συμβουλών και υποστήριξης των προσπαθειών τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρκ Τόνερ, «αλλά δεν έχουμε χορηγήσει ειδικά όπλα», σύμφωνα με αναφορά τουρκικού δημοσιεύματος που τονίζει ότι η ομάδα YPG είναι παρακλάδι του παράνομου στην Τουρκία PKK.

«Το YPG είναι η ένοπλη πτέρυγα του PYD- το παρακλάδι του PKK στη Συρία, που έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

Τα σχόλια του Τόνερ ήρθαν μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι το YPG έχει παραδεχθεί ότι οπλίσθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Οι αναφορές αυτές ήταν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν εικόνες από την ομάδα YPG με αμερικανικής κατασκευής θωρακισμένα οχήματα και τονίζεται ότι οι Αμερικανοί τους προμήθευσαν με όπλα.

Επιπλέον, αρκετές πρόσφατες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αμερικανούς στρατιώτες να φορούν στολές με το σήμα ‘YPG’ και να κινούνται στην πρώτη γραμμή των μαχών στην επίθεση κατά της πόλης Ράκα στη Συρία, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο αμερικανός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι πρόσφατα απεφοίτησε μια ομάδα 200 Αράβων της Συρίας από στρατόπεδο εκπαίδευσης των Αμερικανών (στην περιοχή) για να πολεμήσουν κατά του ισλαμικού κράτους και άλλοι 200 βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...