Ιράν: Τιμωρήθηκαν με 99 μαστιγώματα επειδή… συμμετείχαν σε γιορτή!

700012-ii.jpg

27-05-2016 16:37

Η ποινή «εκτελέστηκε την ίδια ημέρα» από μέλη της αστυνομίας των ηθών

Περίπου 30 αγόρια και κορίτσια, τα οποία συμμετείχαν σε μια γιορτή σε βίλα στο βόρειο Ιράν, καταδικάσθηκαν σε 99 χτυπήματα με το μαστίγιο το καθένα, μια ποινή που εκτελέσθηκε αμέσως για παραδειγματισμό.

«Περισσότερα από 30 κορίτσια και αγόρια, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και χόρευαν με πρόσχημα μια γιορτή απονομής διπλωμάτων, συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν», δήλωσε την Πέμπτη (26/05) ο Εσμαΐλ Σαντεγί Νιγιαρακί, εισαγγελέας της πόλης Καζβίν.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η γιορτή είχε γίνει κοντά στην Καζβίν, στον κήπο μιας βίλας, χωρίς να γνωστοποιήσει την ημερομηνία.

Μετά τις συλλήψεις, ένα δικαστήριο συνεκλήθη επειγόντως και καταδίκασε καθέναν από τους νέους και τις νέες σε 99 χτυπήματα με το μαστίγιο. Η ποινή «εκτελέστηκε την ίδια ημέρα» από μέλη της αστυνομίας των ηθών, πρόσθεσε ο Νιγιαρακί.

«Η σύλληψη αυτών των νεαρών κοριτσιών και αγοριών, ημίγυμνων, να καταναλώνουν αλκοόλ και να συμπεριφέρονται άσεμνα, πληγώνει την κοινή γνώμη», υποστηρίζει ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, «με τη βοήθεια του Θεού, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες είχαν ολοκληρωθεί οι ανακρίσεις, η έρευνα, η δίκη, η ετυμηγορία και η εκτέλεση της ποινής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν «ένα μάθημα γι’ αυτούς που επιχειρούν να παραβιάσουν τους κανόνες» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπου άνδρες και γυναίκες απαγορεύεται να χορεύουν μαζί, κυρίως αν οι τελευταίες δεν φορούν την ισλαμική μαντίλα, και να καταναλώνουν οινοπνευματώδη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...