Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής στους 13 χώρους φιλοξενίας προσφύγων

699808-2533124.jpg

27-05-2016 1:54

Δεκατρείς χώροι φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σε κάποιους από αυτούς αλλά και σε χώρους εκτός Θεσσαλονίκης, όπως τα κέντρα φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς και το Κουτσόχερο Λάρισας μεταφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη.

Την Πέμπτη (26/5), σύμφωνα με την αστυνομία μεταφέρθηκαν, πάνω από 750 άτομα στο παλιό κτίριο της Softex στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και στο κτίριο της Sinatex στο Καβαλάρι του Δήμου Λαγκαδά. Από την αρχή της επιχείρησης αποσυμφόρησης της Ειδομένης μεταφέρθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες στο Βαγιοχώρι και στους νοικιασμένους χώρους που βρίσκονται στο Ωραιόκαστρο (πρώην εργοστάσιο EXELΚA στο Ωραιόκαστρο ή αλλιώς εργοστάσιο Φέσσα, στο πρώην βυρσοδεψείο Καραμανλή στο Καλοχώρι, την πρώην εταιρεία logistics που βρίσκεται απέναντι από το βιολογικό καθαρισμό στη Σίνδο, την πρώην αποθήκη αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ηλτέξ στο Καλοχώρι και το αγρόκτημα Αλεξιάδη στο Δερβένι.

Πριν από την επιχείρηση που ξεκίνησε την Τρίτη, λειτουργούσαν ήδη οι δομές στα Διαβατά (στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου), στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στα Λαγκαδίκια του Δήμου Λαγκαδά.

Δύο ακόμη ενοικιασμένοι χώροι στην Ευκαρπία και στο δρόμο Θέρμης – Πολυγύρου έχουν προετοιμαστεί για τον ίδιο σκοπό. Εκτός Θεσσαλονίκης, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο Κιλκίς (στο Χέρσο και τη Νέα Καβάλα, ενώ υπάρχει συγκέντρωση προσφύγων και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου), στην Πιερία (στην Πέτρα Ολύμπου, το Κτήμα Ηρακλή και το Κτήμα Νηρέας), στην Πέλλα (στα πρώην σφαγεία στα Γιαννιτσά) και στην Ημαθία (στο στρατόπεδο “Αρματολού Κόκκινου” στη Βέροια και στο στρατόπεδο 722 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας), στην Καβάλα και τη Δράμα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...