Γαλλία: Συγκρούσεις με τραυματίες στη Ζούγκα του Καλαί (pic+vid)

699764-ta.jpg

26-05-2016 21:21

Τουλάχιστον 4.000 μετανάστες ζουν στη «Ζούγκλα» του Καλαί και στη γύρω περιοχή, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν τρόπο για να περάσουν στη Βρετανία

Είκοσι μετανάστες, ένας αστυνομικός και τουλάχιστον τρεις εθελοντές τραυματίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (26/05) στη «Ζούγκλα» του Καλαί, κατά τη διάρκεια ενός καυγά μεταξύ περίπου 200 Αφγανών και Σουδανών προσφύγων που μένουν σε αυτόν τον καταυλισμό, στη βόρεια Γαλλία.

Η συμπλοκή, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ξεκίνησε ενώ εθελοντές μοίραζαν γεύματα στο κέντρο ημερήσιας φιλοξενίας Ζιλ Φερί, σύμφωνα με τη νομαρχία. Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν κατόπιν στο προσωρινό κέντρο φιλοξενίας με τις λυόμενες κατοικίες, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Λίγο νωρίτερα στη «Ζούγκλα» είχαν πυρποληθεί πολλά παραπήγματα, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην περιοχή έσπευσαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι μετανάστες «χρησιμοποιούσαν κυρίως αιχμηρά αντικείμενα, έχουμε τραυματίες που ξυλοκοπήθηκαν και έναν που φέρει τραύματα από μαχαίρι», διευκρίνισε η νομαρχία. Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, υπάρχει και «ένας τραυματίας από πυροβολισμό».

Οι εντάσεις είναι συχνό φαινόμενο και ξεσπούν αρκετοί καυγάδες στον καταυλισμό όπου συνυπάρχουν πρόσφυγες από πολλές διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

Immersion avec les migrants dans la jungle de… από leparisienΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...