Απίστευτη δήλωση Κυρίτση: Επιβαρύνουμε όσους ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα

699756-kiritsis.jpg

26-05-2016 20:33

Προκλητική, αν όχι ρατσιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση.

Την ώρα που ο λαός δέχεται ένα άνευ προηγουμένου φορολογικό «τσουνάμι» από τη δήθεν αριστερή κυβέρνηση, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε εμπρηστικές δηλώσεις που επιβεβαιώνουν τον ρεβανσισμό από τον οποίο διακατέχονται στην Κουμουνδούρου.

Ο πρόσφατα ορκισμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – μετά την παραίτηση της Β. Κατριβάνου – κ. Γιώργος Κυρίτσης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» υποστήριξε ότι η βαριά φορολογία στοχεύει αυτούς που ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Ο κ. Κυρίτσης έκανε λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρυνθούν όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, που είχε ως σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη».

Ο ίδιος ασκεί κριτική στον «αστικό Τύπο» επειδή ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση ασκεί ταξική πολιτική υπέρ των αδυνάτων…

«Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι’ αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα. Με βάση αυτό το “βαρκιζαϊκό σχήμα”, η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της», αναφέρει ο κ. Κυρίτσης.

«Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων».

«Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει» κατέληξε προκαλώντας νέες αντιδράσεις για την απίστευτα προκλητική δήλωση ρεβανσισμού.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...