Αποκάλυψη: Ο Πούτιν θα προτείνει στενή στρατιωτική συνεργασία στην Ελλάδα

699704-2273449.jpg

26-05-2016 17:24

Μία μέρα πριν την έλευση του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα, στενός συνεργάτης του στέλνει μήνυμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Ο συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ χαρακτήρισε σημαντικά τα ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας – Ελλάδας, δεδομένης της ανάγκης της Αθήνας «να αναχαιτίζει την Τουρκία».

«Η Αθήνα αποτίμα θετικά την πολιτική της Ρωσίας στη Συρία και θεωρεί ότι η πολιτική διευθέτηση της Συριακής κρίσης θα εξαλείψει έναν από τους λόγους της παράνομης μετανάστευσης στην ΕΕ από την οποία η Ελλάδα υποφέρει», είπε ο Ουσακόφ.

«Τα ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας είναι σημαντικά, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αθήνα έχει το μόνιμο καθήκον να αναχαιτίζει την Τουρκία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι δηλώσεις του κ. Ουσάκοφ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο ότι αύριο, Παρασκευή, 27 Μαΐου ο Ρώσος πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα για επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Πούτιν, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», επισημαίνει ότι οι πολυδιάστατες ρωσοελληνικές σχέσεις αποτελούν σπουδαίο στοιχείο στο σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί μετάξι της Ευρώπης και της Ρωσίας.

Στο άρθρο του, ο κ. Πούτιν προαναγγέλλει ρωσική συμβολή στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών και συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους επικείμενους διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Ο κ. Πούτιν υπογραμμίζει ιδιαίτερα τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα. «Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφοροποίηση των διαδρόμων μεταφοράς ενέργειας, η οποία θα αυξήσει την σταθερότητα των προμηθειών και συνεπώς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr