Πλαστά πτυχία: Ο Φίλης νομιμοποιεί 2.500 υπαλλήλους με πλαστούς τίτλους σπουδών

699564-filis-1.jpg

26-05-2016 9:14

Μέσω νομοθετικής ρύθμισης το υπουργείο Παιδείας, θα δώσει το δικαίωμα σε 2.500 υπαλλήλους του Δημοσίου που κατέχουν πλαστούς τίτλους σπουδών να διαγωνιστούν σε ειδικές εξετάσεις και να παραμείνουν στις θέσεις τους – Απίστευτες κομπίνες σκαρφίζεται ο κ. Φίλης για να μην ταρακουνήσει την εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης συνεχίζει να προκαλεί, όχι μόνο με τα λεγόμενά του, αλλά και με τις πράξεις του. Ανακάλυψε νόμο που δεν έχει τεθεί ποτέ σε ερφαρογή για να «ξεπλύνει» – μέσω ειδικών εξετάσεων – δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία. Το θέμα έρχεται στη Βουλή και ήδη έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου Γιαννάκου (ν.3577/2007 (Α΄ 130)), ώστε να καλύπτεται κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, υλοποιώντας έτσι σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προς το υπουργείο Παιδείας, πρόταση που εκκρεμεί από το 2015.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο cnn.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις Πανελλαδικές 2016 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...