Πορεία διαμαρτυρίας από Αφγανούς μετανάστες στη Μυτιλήνη (pics)

699400-poreia.jpg

25-05-2016 16:08

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/5/2016) περίπου 150 Αφγανοί μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά, έκλειναν, κατά διαστήματα, τον κεντρικό παραλιακό δρόμο της προκυμαίας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά και έντονες διαμαρτυρίες από οδηγούς και περαστικούς.

Με βασικό σύνθημα τη λέξη «ελευθερία» και πλακάτ όπου αναγραφόταν «Η Μόρια είναι φυλακή» κατήγγειλαν τις συνθήκες διαμονής στο συγκεκριμένο hot spot. Τα πλακάτ κρατούσαν παιδιά, τα οποία προπορεύονταν.

Σημειώνεται, ότι σήμερα στη Μυτιλήνη βρίσκονται καταγεγραμμένα 3.177 άτομα. Από αυτά περίπου 1.000 διαμένουν στον καταυλισμό του Kαρά Τεπέ και τα υπόλοιπα στο hot spot της Μόριας. Στο σύνολο τους έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου, διαδικασία η οποία δεν επιτρέπει, ούτε να αναχωρήσουν για την Αθήνα, ούτε να εφαρμοσθεί η διαδικασία της επανεισδοχής στην Τουρκία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Πηγή φωτογραφιών: lesvosnews.netΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...